19 Μάιος 2018, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2018, 18:19

Τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Αρμενία

  • Τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Αρμενία
    (Φωτ.: Aram Manougian Agoump - Neos Kosmos)

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τιμήθηκε και στην Αρμενία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων Τσιτσερνακαμπέρτ στο Ερεβάν. Το παρών έδωσαν μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αρμενία, οι αντιπρόεδροι της Εθνοσυνέλευσης Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ και Ταχάτ Βαρντεπετιάν.

Ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ υπενθύμισε ότι η Βουλή της Αρμενίας αναγνώρισε ομόφωνα το 2015 τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ο κύριος εισηγητής του ζητήματος. Την ίδια ώρα, οι Έλληνες και Κύπριοι εταίροι μας έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουμε τους αρνητές. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος καταδικάζουν την πολιτική άρνησης της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», επισήμανε σε δημοσιογράφους.

Ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Εθνοσυνέλευσης υποστήριξε ότι οι Έλληνες, οι Ασσύριοι και η διασπορά της Αρμενίας και οι τρεις χώρες ενωμένες, μπορούν να αντισταθούν στην άρνηση της Τουρκίας. Ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, που έχει ελληνική καταγωγή, υποστήριξε ότι η 24η Απριλίου και η 19η Μαΐου είναι πρώτα από όλα ημέρες επιβίωσης. «Όπως έχω πει και στο παρελθόν, είμαι 100% Έλληνας και 100% Αρμένιος και αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη να παλέψω για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου».


Οι Έλληνες της Αρμενίας τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: Aram Manougian Agoump - Neos Kosmos)