19 Μάιος 2018, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2018, 14:52

Τα θύματα της τραγωδίας στα Σφακιά – Προανάκριση για αίτια του δυστυχήματος

  • Βρέθηκε τμήμα του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μεσολόγγι (φωτο)
    (Φωτ. αρχείου: ert.gr)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε τα ξημερώματα η επιστροφή τεσσάρων φίλων με ταχύπλοο από το χωριό Αγία Ρουμέλη στο Λουτρό Σφακίων μετά από γλέντι, καθώς αυτό προσέκρουσε στην ξηρά με μεγάλη ταχύτητα. Τρία από τα τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ το τέταρτο τραυματίσθηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων.

Δύο αδέλφια οδοντίατροι και ένας ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης είναι τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν σκάφος του Λιμενικού και τρία ιδιωτικά σκάφη, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προς παροχή βοήθειας. Στη θάλασσα εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε ο 35χρονος επιβαίνων στο σκάφος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο λιμάνι Χώρας Σφακίων κι από εκεί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε κοντινό σημείο στη θάλασσα εντοπίσθηκε και ο 31χρονος, έχοντας τις αισθήσεις του και, αφού μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Χώρας Σφακίων, διακομίσθηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.


(Φωτ.: flashnews.gr)

Στην περιοχή της πρόσκρουσης και σε βραχώδη ακτή εντοπίστηκε το ταχύπλοο σκάφος το οποίο είχε ανατραπεί εγκλωβίζοντας τον έναν εκ των επιβαινόντων, ενώ σε κοντινό σημείο εντοπίστηκε και ο τέταρτος επιβάτης του σκάφους. Λόγω της δύσβατης θέσης του δυστυχήματος, για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ανέσυραν τον 32χρονο και τον 33χρονο χωρίς τις αισθήσεις τους. Και οι δύο με το σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι Χώρας Σφακίων και στη συνέχεια στο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Στα Σφακιά κλήθηκαν συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων για τη διαδικασία της αναγνώρισης.

Ο Λιμενικός Σταθμός Σφακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων διενεργεί την προανάκριση για το δυστύχημα, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στα τρία θύματα, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για αίτια της τραγωδίας.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.