18 Μάιος 2018, 20:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2018, 19:06

Τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης στοχοποιεί τον Μαλκίδη για τη «δήθεν» Γενοκτονία

  • Τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης στοχοποιεί τον Μαλκίδη για τη «δήθεν» Γενοκτονία
    Από το δημοσίευμα της εφ. «Birlik»

Ευθεία επίθεση στον δρ Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνη Μαλκίδη, τον ομιλητή στην κεντρική εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, εξαπολύει η τουρκόφωνη εφημερίδα της δυτικής Θράκης Birlik. Μία μέρα πριν από τη 19η Μαΐου, που στην Τουρκία είναι επίσημη αργία (Ημέρα Μνήμης του Μουσταφά Κεμάλ και Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού), ο αρθρογράφος της εφημερίδας επιλέγει να μιλήσει για «δήθεν Γενοκτονία των Ποντίων».

Αφορμή ήταν η εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νέας Ορεστιάδας που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου, ημέρα των «Ελευθερίων» για τη Θράκη, με ομιλητή τον Θεοφάνη Μαλκίδη. 

Στο επίκεντρο της ομιλίας του ήταν η διαπίστωση ότι η Τουρκία συνεχίζει τη «γενοκτονία» επιλέγοντας να κρατά στη φυλακή τον Έλληνα ακτιβιστή Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί και τους στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Η Birlik παραθέτει κάποια από τα σημεία της ομιλίας του Θεοφάνη Μαλκίδη επιλέγοντας να προτάξει τη διαπίστωσή του ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, αλλά και το κάλεσμά του να παραμείνει στην επικαιρότητα το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ακόμα, επιλέγει να αναφερθεί σε «δήθεν Γενοκτονία» και τονίζει και τον αγώνα που ξεκίνησε ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Ζαχαριάδης (Τεμόν ΑΕΚ) με στόχο να τερματίσει το Σάββατο στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη μεταφέροντας μήνυμα και για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί και για τους δύο στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη.

Με ανάρτηση στο μπλογκ του, ο Θεοφάνης Μαλκίδης αναρωτιέται πώς γίνεται μια εφημερίδα να αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων και να μην διώκεται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Ακόμα, δημοσιοποιεί το κείμενο της Birlik σε μετάφραση της ιστοσελίδας tourkikanea.gr, με την επισήμανση ότι στοχοποιείται και ζητώντας από τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας να πράξουν τα δέοντα. «Η δραστηριότητά μου για το ζήτημα της Γενοκτονίας ενοχλεί την Τουρκία!», υπογραμμίζει ο δρ Κοινωνικών Επιστημών.