18 Μάιος 2018, 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2018, 17:27

Μπλεξίματα με την τουρκική δικαιοσύνη έχει ο Γκάρο Παϊλάν εξαιτίας της Γενοκτονίας

  • Ο Γκάρο Παϊλάν «σοκάρει» τους Τούρκους: Δεν είναι προσβολή να είσαι Πόντιος ή Αρμένιος
    Ο Γκάρον Παϊλάν με τη φωτογραφία Αρμένιου βουλευτή που δολοφονήθηκε μιλά για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην τουρκική Εθνοσυνέλευση (φωτ.: Facebook / Garo Paylan)

Η επιμονή του να επαναφέρει στο προσκήνιο το ευαίσθητο (για την Τουρκία) θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων φαίνεται ότι τον έχει βάλει στο στόχαστρο. Ο λόγος για τον αρμενικής καταγωγής βουλευτή του HDP Γκάρο Παϊλάν, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε καταφέρει να μείνει μακριά από το ραντάρ της τουρκικής δικαιοσύνης, αν και δεν διστάζει να προκαλεί ευθέως την Άγκυρα.

Ωστόσο ο πολιτικός που μίλησε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, που πρόσφατα κατέθεσε νομοσχέδιο για την αναγνώρισή της και που τόλμησε να υποβάλει μήνυση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να λάβει κλήση από την Εισαγγελία της Άγκυρας εξαιτίας μιας… συνέντευξης.

Ο καθηγητής Αϊγιούν Ατάρ προσέφυγε κατά του βουλευτή με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στο Armenian Weekly, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα artigercek.com. «Η Τουρκία έκανε γενοκτονία, και συνεχίζει να κάνει», ανέφερε ο Γκάρο Παϊλάν.

Η Εισαγγελία ζήτησε ήδη να γίνει άρση της ασυλίας του βουλευτή του HDP προκειμένου να αντιμετωπίσει κατηγορίες με βάση το άρθρο 301 του Ποινικού Κώδικα της Τουρκίας. Πρόκειται για το διαβόητο άρθρο περί δυσφήμισης της τουρκικής ταυτότητας που έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν την άποψή τους, στη φυλακή.