18 Μάιος 2018, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2018, 16:41

Ο καιρός τη 19η Μαΐου 2018 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Ο καιρός τη 19η Μαΐου 2018 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις, προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο 19 Μαΐου στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Ειδικότερα, όμως, για το κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την ΠΟΕ με τη συγκέντρωση και την αλλαγή φρουράς με τους Πόντιους Εύζωνες στην πλατεία Συντάγματος, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένεται αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία θα είναι γύρω στο 68% προς το βράδυ (21:00), όταν θα ολοκληρώνεται η πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας και η επίδοση ψηφίσματος.

Αντίστοιχα, το Σάββατο 19 Μαΐου, συννεφιασμένος καιρός προβλέπεται και για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει η κεντρική κοινή εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ).


(Φωτ.: Σωτήρης Τρυψάνης)

Η ΕΜΥ, γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, δίνει πρόβλεψη για λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, όμως, στο κέντρο της συμπρωτεύουσας θα επικρατεί αραιή συννεφιά –σύμφωνα με το meteo.gr– αργά το απόγευμα όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, με την ομιλία από τον Ταμέρ Τσιλινγκίρ, την τελετή υποστολής της σημαίας από άγημα Ποντίων και το Γ΄ Σώμα Στρατού στον Λευκό Πύργο, καθώς και την πορεία από την πλατεία Αγίας Σοφίας προς το τουρκικό προξενείο με την επίδοση ψηφίσματος. Η θερμοκρασία, στις 21:00, θα είναι 25 βαθμοί Κελσίου και η υγρασία στο 49%.

Εκδηλωσεις