17 Μάιος 2018, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2018, 16:33

Ζάεφ: Έχουμε καταλήξει σε λύση για το ονοματολογικό

  • Ζάεφ: Έχουμε καταλήξει σε λύση για το ονοματολογικό
    (Φωτ.: EPA / Dimitar Dilkoff)

Σε ένα σενάριο που θα μπορέσει να αποτελέσει λύση κατέληξαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και πΓΔΜ, σε συνάντηση που έγινε στη Σόφια, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επισήμανε πως έχουν συμφωνήσει σε λύση και πως μένει η έγκριση στο εσωτερικό των δύο χωρών.

Το επόμενο στάδιο είναι να προχωρήσουν ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας σε διαβουλεύσεις με τους φορείς και τα πολιτικά κόμματα των δύο χωρών. «Αν δεχτούν, τότε μπορούμε να έχουμε λύση» είπε χαρακτηριστικά. Ο Ζόραν Ζάεφ υπογράμμισε ότι συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα για τα επόμενα βήματα του οδικού χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια.

«Ελπίζω να έχουμε λύση μέχρι τον Ιούνιο», δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ωστόσο πρόσθεσε πως έχει δημιουργηθεί μια καλή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε ακόμα κι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, οι συζητήσεις θα συνεχίσουν και μετά τον Ιούνιο.

Πάντως, ο Ζόραν Ζάεφ είναι αισιόδοξος ότι η πΓΔΜ θα είναι σε θέση τον Ιούνιο να λάβει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς και πρόσκληση από το ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.

  • ΠΗΓΗ: kathimerini.gr.