17 Μάιος 2018, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2018, 12:41

Χαμογελαστοί Τσίπρας και Ζάεφ στη Σόφια για το Σκοπιανό

  • Σκοπιανό: Ζητά χρόνο ο Ζάεφ από τον Τσίπρα
    Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκαν στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια (φωτ.: EPA / Vassil Donev)

Επί 1,5 ώρα συνομιλούσαν Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της συζήτησής τους αλλά σε λίγη ώρα οι δύο πρωθυπουργοί θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντά την Άνγκελα Μέρκελ.

Χθες στο δείπνο των ηγετών και στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι δυο πρωθυπουργοί είχαν εμφανιστεί αισιόδοξοι για την έκβαση του σημερινού ραντεβού τους. Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί, ανάφερε στο Twitter ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα». Για «θετική στιγμή, για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα», μίλησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Είναι η δεύτερη συνάντησή τους μετά από αυτήν που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2018.