17 Μάιος 2018, 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2018, 11:50

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ «γιορτάζει» τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

  • Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ «γιορτάζει» τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
    Εικόνα από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάλια Καρπούζη)

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) καθιέρωσε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων σε όλο τον κόσμο. Με πλήθος εκδηλώσεων και ποικίλες δραστηριότητες, τα μουσεία ανά τον κόσμο ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, εστιάζοντας σ’ ένα ειδικό θέμα που έχει να κάνει με το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία, όπως το φετινό «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

To Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ έχει επιλεγεί ως τιμώμενο μουσείο για την Ελλάδα για το 2018.

Γιορτάζοντας φέτος το θέμα της «Υπερ-συνδεσιμότητας» (Hyperconnectivity), των νέων προσεγγίσεων και των νέων κοινών, το ελληνικό τμήμα του ICOM αποφάσισε να τιμήσει το μοναδικό μουσείο της Ελλάδας που συνδυάζει την τεχνολογία με την επικοινωνία.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, με τη σειρά του, τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων στις 17,18,19 και 20 Μαΐου γεμάτο από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, γονείς και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου (www.otegroupmuseum.gr) όπου κάνετε και την ηλεκτρονική σας κράτηση.