16 Μάιος 2018, 18:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2018, 17:27

Θεσσαλονίκη: 81χρονος κατηγορείται για την αποπλάνηση 12χρονης

  • Στον εισαγγελέα ο 62χρονος που απειλούσε βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η αποκάλυψη πως 81χρονος άνδρας αποπλανούσε κατ’ εξακολούθηση ανήλικη, ηλικίας περίπου 12 ετών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας αστυνομικών του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διερεύνησαν καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία τους.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ηλικιωμένου, αναφέρεται πως το έγκλημα σημειωνόταν επί τουλάχιστον ένα έτος.

Ειδικότερα ο 81χρονος πρόεβη κατ´ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της 13χρονης –σήμερα– μαθήτριας, από το 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Όπως έγινε γνωστό, οι πράξεις που του καταλογίζονται φαίνεται πως διαπράττονταν σε γραφείο που διατηρούσε ο ίδιος, στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, και πάντα με οικονομικά ανταλλάγματα. Γείτονες αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πάει καλά, παρακολουθώντας τις συχνές επισκέψεις του κοριτσιού στον ηλικιωμένο, και έτσι απευθύνθηκαν στην Αστυνομία που διερεύνησε την υπόθεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάζεται στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον αρμόδιο ανακριτή προκειμένου ο κατηγορούμενος να απολογηθεί ενώπιόν του.