16 Μάιος 2018, 15:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2018, 14:49

Ο Νίκος Βούτσης στις φυλακές Αδριανούπολης για τους Έλληνες στρατιωτικούς

  • Ο Νίκος Βούτσης για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και την παραίτηση Κοτζιά
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης μεταβαίνει από την Κωνσταντινούπολη, σήμερα το απόγευμα, στις 17:00, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προκειμένου να συναντήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται κρατούμενοι από την 1η Μαρτίου, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο Νίκος Βούτσης είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που επισκέπτεται τους δύο στρατιωτικούς.

Η επίσκεψη «κατέστη δυνατή κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών με την τουρκική πλευρά». Ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα μεταφέρει στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και θα τους διαβεβαιώσει για τις άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους. Θα του δοθεί επίσης ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής τους. Παράλληλα βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην περιπέτεια των παιδιών τους και την ετοιμότητά της να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από επίσημη αντιπροσωπεία, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).