17 Μάιος 2018, 19:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2018, 12:18

Ζωντάνεψε η πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στη Νέα Σμύρνη

  • Ζωντάνεψε η πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στη Νέα Σμύρνη
    (Φωτ.:Γιώργος Κανάκης / Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα»)

Με το σύνθημα «Δεν ξεχνώ» να κυριαρχεί, και σε πνεύμα ενότητας, τιμήθηκε και φέτος η Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού από την Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Δάφνης «Η Μαύρη Θάλασσα», το Σάββατο 12 Μαΐου.

Η εκδήλωση χωρίζονταν σε δύο σκέλη, με επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία για τα γεγονότα της Γενοκτονίας.

Η τελετή ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στη Νέα Σμύρνη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών και τιμητικού αγήματος του συλλόγου και της δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, η οποία στηρίζει με κάθε τρόπο τις δράσεις της Ένωσης. Αργότερα, οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν σε αίθουσα του 3ου-13ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Νέας Σμύρνης και παρακολούθησαν ομιλία για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τον Βασίλειο Θ. Μεϊχανετσίδη (δρ Δικαίου και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη Γενοκτονιών), με ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού. Ακολούθησε καλλιτεχνικό αφιέρωμα από τα πολιτιστικά τμήματα της Ένωσης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα.

«Τιμώντας το χρέος προς τους προγόνους μας, αλλά και στο πλαίσιο του αγώνα μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων διοργανώσαμε εκδήλωση με σκοπό να γνωρίσουν όλοι τις σκοτεινές πλευρές της Γενοκτονίας. Επίσης η φετινή δράση ήταν αφιερωμένη στον αγώνα για την απελευθέρωση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί» δήλωσε στην κάμερα του NStv η πρόεδρος του συλλόγου Ράνια Χρυσοχοΐδου. Επόμενος σταθμός των μελών του συλλόγου είναι η κεντρική εκδήλωση μνήμης της ΠΟΕ στο Σύνταγμα. Την εκδήλωση τίμησαν με την προυσία τους ο Παναγιώτης Τσιάπης (πρόεδρος δημοτικου συμβουλίου Νέας Σμύρνης) εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της ευρύτερης περιοχής.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ12
ΜΑΙΟΣ
2018