16 Μάιος 2018, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2018, 07:50

Οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τα ποντιακά σωματεία Ν. Ροδόπης

  • Οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τα ποντιακά σωματεία Ν. Ροδόπης
    (Φωτ. αρχείου: Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΠΟΕ / Facebook)

Τα ποντιακά σωματεία Νομού Ροδόπης διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, στις 8:00 μ.μ., στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί ομιλία-παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Κων. Αμαραντίδη Θανατικά Ανάσματα σα σχιόνια τ’ Ερζερουμή (Θανάτου ανάσες στα χιόνια του Ερζερούμ), που αποτελεί μια αληθινή ιστορία. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας του βιβλίου και η εκπαιδευτικός Χρύσα Μαυρίδου. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Στέλιος Κενανίδης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας ο «Εύξεινος Πόντος» (χοράρχης ο Αναστάσιος Πετρόπουλος).
  • Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στις 7:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία –μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού– χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο μνημείο του μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας (στις 13:00 μ.μ. θα αναχωρήσει λεωφορείο για Θεσσαλονίκη, από την Πρυτανεία, απέναντι από τη Λέσχη Κομοτηναίων).
  • Κυριακή 20 Μαΐου 2018, στις 10:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα. Μετά τη δοξολογία, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος θα κάνει ομιλία για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου (στην πλατεία Αυτοκράτωρος Θεοδοσίου, έναντι του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου). 

 

Εκδηλωσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ16
ΜΑΙΟΣ
2018