15 Μάιος 2018, 23:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2018, 23:27

Επίσκεψη της Θ. Φωτίου στην ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ

  • Επίσκεψη της Θ. Φωτίου στην ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ
    Η Θ. Φωτίου με εκπροσώπους της ομογένειας στο Μόντρεαλ

Την ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ, που είναι μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, με ισχυρούς πόρους και πλούσιο έργο, επισκέφθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο του φόρουμ και της συνάντησης υπουργών για τις πολιτικές κοινωνικής προστασίας που διοργανώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα γραφεία της κοινότητας και κάποια από τα πολλά κτήρια ιδιοκτησίας της (αίθουσα εκδηλώσεων, γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου), καθώς και το ένα από τα πέντε σχολεία της κοινότητας, όπου λειτουργεί νηπιαγωγείο και όλες οι τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στα παιδιά των ομογενών. Παράλληλα, συνομίλησε για πολύ ώρα με τα παιδιά και τους δασκάλους τους για τη ζωή τους στο Μόντρεαλ, την επαφή τους με την Ελλάδα, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Η Θ. Φωτίου διαπίστωσε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο δουλειάς που πραγματοποιεί η ελληνική κοινότητα για τη διατήρηση της ελληνικότητας των νέων γενιών μεταναστών, τη χρήση της γλώσσας από τα νέα παιδιά, την άρρηκτη σύνδεσή τους με την Ελλάδα και τη γνώση της ιστορίας, αλλά και της ελληνικής πραγματικότητας.

  • Φωτογραφίες: Θεανώ Φωτίου / Facebook.