15 Μάιος 2018, 15:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2018, 17:54

Θεσσαλονίκη: Τραπεζοϋπάλληλοι ξάφριζαν θυρίδες επί 17 χρόνια!

  • Θεσσαλονίκη: Τραπεζοϋπάλληλοι ξάφριζαν θυρίδες επί 17 χρόνια!
    (Φωτ.: pixabay.com)

Ιδιαίτερα μακρύ χέρι φαίνεται ότι είχαν έξι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας οι οποίοι από το 1999 έως το 2016 ξάφριζαν θυρίδες που ανήκουν σε συνολικά 13 πελάτες του υποκαταστήματος που βρίσκεται στην οδό Ίωνος Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι τραπεζοϋπάλληλοι που είχαν πρόσβαση στις εννέα επίμαχες θυρίδες είναι από 61 έως 64 ετών. Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν οι ιδιοκτήτες των πολύτιμων αντικειμένων κατήγγειλαν ότι από τις θυρίδες τους έλειπαν ρολόγια, χρυσαφικά, χρυσές λίρες και μετρητά.

Η αξία των κοσμημάτων φτάνει τα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα μετρητά ήταν 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ.

Οι δεκατρείς ιδιοκτήτες των θυρίδων προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Ήδη εκδόθηκαν οι δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν. Παράλληλα, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έκανε έρευνα για τις ποινικές ευθύνες και έψαχνε να βρει τους υπαίτιους.

Το προανακριτικό υλικό εστάλη στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για το κακούργημα της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο. Ήδη η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς.