15 Μάιος 2018, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2018, 09:07

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Κλείνουν οι πύλες σε 13 σταθμούς του μετρό

  • Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Κλείνουν οι πύλες σε 13 σταθμούς του μετρό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Η μετάβαση στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς από σήμερα το πρωί στις 10 θα κλείσουν οι πύλες, και αυτές που εξυπηρετούν ΑΜΕΑ, σε τουλάχιστον 13 σταθμούς των γραμμών 2 και 3 του μετρό.

Ο λόγος για τους σταθμούς από την Εθνική Άμυνα έως το Σύνταγμα, στην γραμμή 3 και από τα Σεπόλια έως και τη Δάφνη στη γραμμή 2.

Οι πύλες στους σταθμούς στο Μοναστηράκι, την Ομόνοια και το Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν ανοικτές. Στους δύο πρώτους, οι μπάρες δεν μπορούν να κλείσουν καθώς δεν έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά πυρασφάλειας για όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ενώ στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν μόλις 2 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να κλείσουν οι μπάρες στους σταθμούς του Νέου Κόσμου, του Σταθμού Λαρίσης και του Μεγάρου Μουσικής. Στους σταθμούς αυτούς δεν έχουν αναβαθμιστεί τα παλαιά μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο δύο μηχανήματα και όχι τρία στον καθένα, όπως είναι ο προγραμματισμός των διοικήσεων των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών.

Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε το προσωρινό κλείσιμο και των πυλών ΑΜΕΑ δοκιμαστικά σε συγκεκριμένους σταθμούς, έστω να βγουν συμπεράσματα για το κατά πόσο το επιβατικό κοινό είναι έτοιμο να περάσει πλήρως στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.