14 Μάιος 2018, 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2018, 18:21

Ο Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

  • Ο Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου
    (Φωτ. αρχείου: Organization of the Black Sea Economic Cooperation / Facebook)

Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί την Τρίτη 15 Μαΐου ο Προέδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκειμένου να συμμετάσχει την Τετάρτη στην Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από την ίδρυση της Συνέλευσης, η Διάσκεψη θα κάνει απολογισμό του έργου που έχει επιτευχθεί κατά το διάστημα της λειτουργίας της και θα εξετάσει μελλοντικές προοπτικές και προκλήσεις για την περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο ΠτΒ θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου Gramoz Ruci, τον πρόεδρο του γεωργιανού Κοινοβουλίου Irakli Kobakhidze και τον πρόεδρο της ρουμανικής Γερουσίας Calin Popescu-Taricenau.

Τον Ν. Βούτση θα συνοδεύουν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΟΣΕΠ Κωνσταντίνος Μορφίδης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου, ο διπλωματικός σύμβουλος Βουλής, πρέσβης Σπύρος Θεοχαρόπουλος, η γενική διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Μαργαρίτα Φλούδα, το στέλεχος του διπλωματικού γραφείου της Βουλής Ελένη Πετρουλά και η προϊσταμένη Τμήματος Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Διασκέψεων και Συνεργασιών Αγγελική Ματζαβίνου.