14 Μάιος 2018, 18:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2018, 17:45

Δολοφονία βρέφους στην Πετρούπολη: Σε αντιφάσεις έπεσαν μάνα και κόρη

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη ζήτησαν και πήραν η 19χρονη παιδοκτόνος και η 54χρονη μητέρα της που κατηγορούνται για το θάνατο του νεογέννητου αγοριού που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη. «Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένεια μου», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η νεαρή μητέρα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις τους τόνισε ότι λόγω των προβλημάτων στον θυρεοειδή και εξαιτίας των περιττών της κιλών δεν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος παρά μόνο όταν έφτασε στον έβδομο μήνα.

Στις προανακριτικές ομολογίες, ωστόσο, οι δύο γυναίκες έπεσαν σε αντιφάσεις ως προς το ρόλο που αποδίδει η μία στην άλλη αφότου γεννήθηκε το αγοράκι. Η 19χρονη, αναφέρουν οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχικά ισχυρίστηκε ότι γέννησε μόνη της και ότι αυτή ήταν που πέταξε το νεογνό στον κάδο. Ακόμα ανέφερε ότι αφότου βρέθηκε η σορός πήγε κάποια στιγμή και άφησε λουλούδια εκεί που άφηναν οι υπόλοιποι, «για να συγχωρεθεί κάπως για την πράξη της».

Ωστόσο, στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε υποστήριξε ότι η 54χρονη ήταν δίπλα της κατά τη διάρκεια της γέννας. Λίγα λεπτά μετά τη γέννηση του αγοριού εκείνο έβγαζε «περίεργους ήχους», είχε αίμα στο στόμα και στη μύτη, και έδειχνε να μην αναπνέει. Τότε, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η νεαρή, η μητέρα της της είπε ότι τα παλιά χρόνια έβαζαν λίγο χαρτί μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα. Έτσι και έκανε, όμως στη συνέχεια έβγαλε το χαρτί από το στόμα, πήρε ένα κορδόνι που βρήκε μέσα στο μπάνιο και το έδεσε στο λαιμό του μήπως και αντιδράσει.

«Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν. Φώναξα στη μάνα μου πως το παιδί δεν ανέπνεε, δεν ζούσε, και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε “τι θα κάνουμε τώρα;”. Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια, και να το αφήσουμε κάπου έξω. Έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει κάπου έξω τη σακούλα με το μωρό», είπε η 19χρονη.

Άλλη εκδοχή δίνει η 54χρονη
Η 54χρονη, από την άλλη, δίνει διαφορετική εκδοχή για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα το μοιραίο βράδυ του Φεβρουαρίου. Η γυναίκα αναφέρει ότι ανησύχησε επειδή η κόρη της ήταν πολύ ώρα στο μπάνιο και μπήκε με το ζόρι μέσα.

«Μου είπε ότι έκανε βλακεία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει γιατί δεν μου απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μέσα στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να το δίναμε κάπου. Μετά ξαναείδα ότι δεν ζει το μωρό, και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω», εξήγησε στους αστυνομικούς.

Η δικογραφία αναφέρει ότι το βρέφος βρέθηκε γυμνό και τυλιγμένο μέσα σε μια σακούλα και ότι ο ομφάλιος λώρος δεν είχε αποκοπεί αλλά βρισκόταν τυλιγμένος γύρω από το λαιμό του.

Στην ιατροδικαστική έκθεση τονίζεται ότι το αγοράκι γεννήθηκε ζωντανό και ότι ο θάνατος προήλθε «συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και διά βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου».