14 Μάιος 2018, 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2018, 17:23

Αλβανός βουλευτής κατηγορείται για αρπαγή περιουσιών Ελλήνων στους Δρυμάδες (φωτο)

  • Αλβανός βουλευτής κατηγορείται για αρπαγή περιουσιών Ελλήνων στους Δρυμάδες (φωτο)
    Ο βουλευτής Αλκέτ Χουσένι (φωτ.: gazetadita.al)

Υπεξαίρεση 11.000 τετραγωνικών μέτρων γης που ανήκουν σε Έλληνες στους Δρυμάδες, φέρεται να έχει διαπράξει ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Αλκέτ Χουσένι με τις ευλογίες της κυβέρνησης του Έντι Ράμα. Η κάτοικος της περιοχής Ειρήνη Μπούα τον κατηγορεί ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Τίτλων Ιδιοκτησίας και απέκτησε την επίμαχη περιοχή.

Η δικαστική Αρχή σοβαρών εγκλημάτων ερευνά τις κατηγορίες σε βάρος του Αλκέτ Χουσένι για πλαστογραφία εγγράφων ιδιοκτησίας και διαφθορά.

Η Ειρήνη Μπούα υπέβαλε την αναφορά της, τον Δεκέμβριο του 2017, στην Εισαγγελία, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη γη αποκτήθηκε μέσω κατάχρησης εξουσίας. Η ιδιοκτησία είναι μέρος μιας μεγαλύτερης έκτασης με τίτλους ιδιοκτησίας που παραχωρήθηκαν στην οικογένεια Μπούα, σύμφωνα με το νόμο7501/1994. Αρχικά η ιδιοκτησία μεταφέρεται στον πολίτη Ηλία Τάκα και τον Αριάν Χασάνι και αργότερα ανταλλάχθηκε με τον βουλευτή Αλκέτ Χουσένι για δύο διαμερίσματα και τρία γκαράζ. Στη συνέχεια ο Χουσένι το πούλησε σε δικηγορική εταιρεία που ανήκει στον πατέρα του στην τιμή των 30 εκατομμυρίων ευρώ.


Το σημείο όπου θα κατασκευαστεί τουριστικό θέρετρο (φωτ.: gazetadita.al)

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η συνολική έκταση των 11.000 τετραγωνικών μέτρων μεταβιβάστηκε στην εταιρεία Hyseni & Associates, και αυτή με τη σειρά της σύναψε επιχειρηματικό συμβόλαιο με την εταιρεία κατασκευών Ionian Olea. Την υλοποίηση του συμβολαίου ανέλαβαν οι πολιτικοί μηχανικοί Μιρέλα Παπούλη και ο Αρτούρ Ντούμι. Αρχικά ο χώρος είχε δηλωθεί ως αγροτοκαλλιέργεια, ωστόσο το 2017 ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έδωσε άδεια για την κατασκευή τουριστικού θέρετρου από την εταιρεία Halisof του Κλαούντιο Ρίκο. Τα έργα άρχισαν τον Ιούνιο του 2017 και αναμένεται να διαρκέσουν πάνω από 36 μήνες.

Ο βουλευτής πάντως, από την πλευρά του, απέρριψε τους ισχυρισμούς υποστηρίζοντας πως το ακίνητο που εξαγόρασε δεν είναι αυτό που λέει η Ειρήνη Μπούα.

  • Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα gazetadita.al.