14 Μάιος 2018, 14:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2018, 14:51

Η Αρμενία ζητά ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία (φωτο)

  • Η Αρμενία ζητά ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία (φωτο)
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του νέου πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: armradio.am)

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό στις σχέσεις Αρμενίας-Ρωσίας είναι η σταθερότητα τους, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον νέο πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, και προς την ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουν να εργάζονται οι δύο χώρες. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης στο Σότσι, λίγα 24ωρα μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Πασινιάν.

Ο νέος πρωθυπουργός της Αρμενίας είπε στον Ρώσο πρόεδρο πως επιθυμεί στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε, μετά από αυτή την πρώτη συνάντησή τους, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τη σημασία που έχουν οι στρατηγικοί δεσμοί των δύο χώρων.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του ότι η Μόσχα «βλέπει την Αρμενία ως τον στενότερο εταίρο της στην περιοχή». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπενθύμισε πως η Ρωσία παραμένει ο βασικός εμπορικός και οικονομικός εταίρος της Αρμενίας ενώ οι ρωσικές επενδύσεις αναλογούν στο 35% όλων των επενδύσεων στην Αρμενία. «Ρωσία και Αρμενία στηρίζουν η μία την άλλη στους διεθνούς οργανισμούς όπως είναι ο ΟΗΕ και σε θέμα περιφερειακής ασφάλειας» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.


(Φωτ.: armradio.am)