14 Μάιος 2018, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2018, 11:24

Έγκλημα στην Πετρούπολη: Η 19χρονη μάνα έπνιξε το μωρό, η γιαγιά το πέταξε στον κάδο

  • Σύλληψη επτά ανηλίκων για οπαδική βία
    (Φωτ.: αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρογιάννη)

Την Ημέρα της Μητέρας έπεσε η αυλαία σε μια πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη: Στο τέλος του Φεβρουαρίου ένας ρακοσυλλέκτης βρήκε μέσα σε κάδο στην οδό Ρωμυλίας στην Πετρούπολη ένα νεκρό βρέφος, και χθες οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία 19χρονη και την 54χρονη μητέρα της.

Πρόκειται για τη μητέρα και για τη γιαγιά του βρέφους οι οποίες κατηγορούνται για το θάνατό του. Οι γυναίκες ομολόγησαν την πράξη τους και τόνισαν ότι «επρόκειτο για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 19χρονη γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού. Με τη βοήθεια της μητέρας της έπνιξε το βρέφος χρησιμοποιώντας τον ομφάλιο λώρο που δεν είχε κοπεί μετά τη γέννα και ένα κομμάτι σκοινί, ενώ οι δύο γυναίκες το φίμωσαν με ένα κομμάτι χαρτί. Στη συνέχεια τύλιξαν το νεογέννητο αγόρι στο ματωμένο σεντόνι, το έβαλαν σε μια σακούλα και η γιαγιά ανέλαβε να το πετάξει στον κάδο.

Από την πρώτη στιγμή η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού είχε πει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό. Οι αστυνομικοί έφτασαν στην πόρτα της οικογένειας χρησιμοποιώντας δείγμα DNA. Η 19χρονη φέρεται να είπε ότι ο αδερφός της είναι ο μόνος που εργάζεται στην οικογένεια, ότι ο πατέρας της έχει πεθάνει και ότι έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου κανείς να μην καταλάβει ότι ήταν έγκυος.

Η 19χρονη κατηγορείται για παιδοκτονία, ενώ η 54χρονη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.