14 Μάιος 2018, 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2018, 10:22

Η ΕΠΟΝΑ και φέτος στην πλατεία Συντάγματος – Ενημερωτικά περίπτερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Η ΕΠΟΝΑ και φέτος στην πλατεία Συντάγματος – Ενημερωτικά περίπτερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Το δικό της ραντεβού με τη μνήμη και την ιστορία δίνει για μια ακόμη φορά η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) στήνοντας τα καθιερωμένα, πλέον, ενημερωτικά περίπτερα στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Ενόψει της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων οι νέοι με πίστη στην παράδοση και σεβασμό στις ρίζες τους πραγματοποιούν δράσεις προς ενημέρωση του κοινού για τα τραγικά γεγονότα που βίωσαν οι πρόγονοί τους, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να ευαισθητοποιηθεί.

Τα περίπτερα θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού από τη Δευτέρα 14 έως και το Σάββατο 19 Μαΐου.

Οι νέοι Πόντιοι με προβολές βίντεο και ενημερωτικά φυλλάδια που θα μοιράζουν στους περαστικούς θα παρέχουν όλες τις ιστορικές πληροφορίες για τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη 19η Μαΐου.

Οι δράσεις αυτές της ΕΠΟΝΑ, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων της Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κορυφώνονται με την ολονυχτία που έχουν προγραμματίσει οι νέοι στο περίπτερο του Συντάγματος, 18 προς 19 Μαΐου, με σκοπό να τιμήσουν τους νεκρούς τους.