14 Μάιος 2018, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2018, 08:14

Σήμερα τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ

  • ΝΔ: Για ποιο λόγο προσγειώθηκε κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα;
    (Φωτ.: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / Facebook)

Με απόλυτη επιτυχία, όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, διεξήχθησαν χθες οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σε όλη την επικράτεια. 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ κλήθηκαν να εκλέξουν τους 4.050 εκπροσώπους τους, που διεκδίκησαν τις θέσεις των προέδρων και των 9μελών συμβουλίων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).

Στη διαδικασία ανεδείχθησαν επίσης και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται σήμερα.

Ωστόσο, ήδη από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμάται ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι τις 4.050 θέσεις των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες.
 
Σε 400 σημεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από την Γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) η οποία συστάθηκε ειδικά για την διεξαγωγή αυτών των εκλογών.
 
Οι κάλπες άνοιξαν χθες στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.