13 Μάιος 2018, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2018, 23:01

Ημέρα της Μητέρας – Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

  • Ημέρα της Μητέρας – Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

«Η μητέρα είναι, για κάθε ανθρωπο, η πηγή της ζωής και ο ομφαλός της οικογένειας. Εκείνη που ακολουθεί τον άνθρωπο από τη γέννησή του ως το τέλος του, δημιουργώντας πρότυπα προσωπικότητας και αναντικατάστατες αντιστάσεις, απέναντι σε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην φύση του ανθρώπου» τονίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του για την «Ημέρα της Μητέρας» (13/5).

Η «Ημέρα της Μητέρας» μάς θυμίζει, με πολλούς και κορυφαίους συμβολισμούς, τη σημασία του ρόλου της μητέρας, για όλη την ανθρωπότητα και ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας και τον λαό μας, επισημαίνει ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και συμπληρώνει: «Και για εμάς, τους Έλληνες, η μητέρα είναι αειθαλές σύμβολο καρτερίας, απαντοχής και ελπίδας. Ένα σύμβολο που αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί πάντα τη βασική αντηρίδα της οικογένειας. Και έχουμε χρέος να θυμόμαστε ότι χάρη στην οικογένεια, με αυτά τα χαρακτηριστικά, αποφύγαμε, σε χαλεπούς καιρούς, τη ρήξη του κοινωνικού ιστού. Η οποία θα είχε υπονομεύσει ανεπανόρθωτα το κοινωνικό οικοδόμημα και τις ουσιώδεις συνιστώσες της ομαλής κοινωνικής συνύπαρξης».

Με αφορμή τη γιορτή προς τιμήν της μητέρας και γενικότερα της μητρότητας, που γιορτάζεται στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες την δεύτερη Κυριακή του Μάη, η Google αφιερώνει το σημερινό της Doodle σε όλες τις μητέρες του κόσμου.