11 Μάιος 2018, 20:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2018, 19:49

ΕΦΚΑ: Έφτασε ο λογαριασμός για επιπλέον εισφορές του 2017

  • ΕΦΚΑ: Ποιοι μπορούν να κάνουν τώρα ρύθμιση
    (Φωτ.: Intime)

Ο ΕΦΚΑ ανήρτησε την Πέμπτη τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του Tαμείου για χιλιάδες ασφαλισμένους μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν σε 5 δόσεις επιπλέον εισφορές για το 2017.

Την ίδια ώρα πρέπει ως τις 18 Μαΐου να καταβληθούν οι τρέχουσες εισφορές για τον Μάρτιο του 2018.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2017 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών που ασκούσαν αποκλειστικά επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα, κατά το έτος εκκαθάρισης, κι έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του οργανισμού 1.155.534 ειδοποιητήρια εκκαθάρισης. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων, και συγκεκριμένα για όσους έχουν παράλληλη μισθωτή απασχόληση, αλλά και όσους αμείβονται ως οιωνοί μισθωτοί, με δελτία παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το Ταμείο, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για να πληροφορηθούν τα αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο, προκειμένου να προλάβουν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες για τις πληρωμές.

Η αποπληρωμή των επιπλέον εισφορών μπορεί να γίνει σε πέντε δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι 31 Μαΐου και η πέμπτη και τελευταία δόση έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Για όσους δικαιούνται επιστροφή, προβλέπεται ότι το ποσό ως 50 ευρώ δεν επιστρέφεται, αλλά συμψηφίζεται. Όσοι δικαιούνται επιστροφή από 50,01 ευρώ και πάνω θα δουν το ποσό αυτό στον τραπεζικό τους λογαριασμό ως το τέλος Ιουνίου.