11 Μάιος 2018, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2018, 18:28

Χόρεψαν πεντοζάλη Κάρολος και Καμίλα στις Αρχάνες (βίντεο)

  • Χόρεψαν πεντοζάλη Κάρολος και Καμίλα στις Αρχάνες (βίντεο)
    (Φωτ.: INTIMENEWS / POOL / Κώστας Μεταξάκης)

Εντυπωσιασμένος έμεινε ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα από την επίσκεψή τους στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες. Ο Κάρολος ενημερώθηκε αρχικά για το πρόγραμμα στέγασης και ομαλής ένταξης προσφύγων, που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ και ακολούθως επισκέφθηκε το παλαιό σχολείο Αρχανών, όπου συνομίλησε με οικογένειες μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ, όπως και με εθελοντές του προγράμματος.

Με την επίσκεψη στις Αρχάνες, ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσία το πριγκηπικό ζεύγος της Αγγλίας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις Αρχάνες, Κάρολος και Καμίλα παρακολούθησαν γιορτή με πολιτιστικές δράσεις και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα στην πλατεία του χωριού, όπου γεύτηκαν τοπικές νοστιμιές, όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά. Δύο χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς «Χανιώτη» και «Μαλεβιζιώτη», στους οποίους μάλιστα συμμετείχαν ο πρίγκιπας και η δούκισσα. Στη συνέχεια ο Κάρολος περιηγήθηκε και σε καφενεία του χωριού συνομίλησε και χαιρέτισε πολίτες που τον υποδέχθηκαν με θέρμη, ενώ του προσφέρθηκαν δώρα, ιστορικά βιβλία κι ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε στους χώρους της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στην Κνωσσό, όπου παρακολούθησε τη διαδικασία παρασκευής φαγητού με βάση τα μινωικά πρότυπα. Για την παρασκευή των γευμάτων χρησιμοποιούνται υλικά της κρητικής γης που τοποθετούνται σε πήλινα αγγεία και ψήνονται σε κάρβουνα. Στον Κάρολο προσφέρθηκε ως δώρο ένα πύλινο δοχείο. Η επίσκεψη του ζεύγους ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στη βίλλα Αριάδνη.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκε το οινοποιείο Λυραράκη και ξεναγήθηκε στο υπαίθριο μουσείο κρητικών ποικιλιών. Της προσφέρθηκαν ως δώρα κρασί ελιές και τυρί, ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο παρασκευής του κρασιού.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.