10 Μάιος 2018, 20:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2018, 19:51

Εργαλείο «ενισχυμένης εποπτείας» πρότεινε η Κομισιόν για την Ελλάδα

  • Εργαλείο «ενισχυμένης εποπτείας» πρότεινε η Κομισιόν για την Ελλάδα
    (Φωτ.: EPA / Vassil Donev)

Η Κομισιόν πρότεινε εργαλείο «ενισχυμένης εποπτείας» για τη παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο στο πρόσφατο Eurogroup της Σόφιας, σύμφωνα με την απολογιστική επιστολή του πρόεδρος του οργάνου για τη συνεδρίαση του Απριλίου.

Ο Μάριο Σεντένο αναφέρει ότι «το Eurogroup έλαβε υπόψη του το λεγόμενο εργαλείο ‘ενισχυμένης εποπτείας όπως αυτό προτάθηκε από την Κομισιόν’».

Ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαιώνει στην ίδια επιστολή, την οποία δημοσιεύει η ιστοσελίδα protothema.gr, ότι ο στόχος που έχουν θέσει οι θεσμοί και η Αθήνα είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου. Παράλληλα, ο Μάριο Σεντένο επισημαίνει ότι έγινε παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, αλλά και το ότι συζητήθηκε η μελλοντική παρακολούθηση του προγράμματος.

«Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ορισμένα βασικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.