11 Μάιος 2018, 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2019, 08:48

Μπακαλιάρος... αλλιώς, με πατάτες και μπόλικα μπαχαρικά

  • Μπακαλιάρος... αλλιώς, με πατάτες και μπόλικα μπαχαρικά
    (Φωτ.: Γιάννης Νιαροπέτρος)

Ένα εύκολο, απλό και γρήγορο πιάτο που σίγουρα θα λατρέψετε. Σερβίρεται ιδανικά σε κυριακάτικο τραπέζι και... τραβάει μπιρίτσα!

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
  • 1 λεμόνι (το χυμό)
  • 2-3 λεπτές φέτες λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • καπνιστή πάπρικα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μουστάρδα κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζουμε πάνω από τις φέτες πατάτας τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σκόρδο σε σκόνη, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Όταν προθερμανθεί ο φούρνος βάζουμε μέσα το ταψί με τις φέτες πατάτας και τα μπαχαρικά για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν οι φέτες τραγανές.
  • Όταν οι πατάτες βρίσκονται στο δέκατο λεπτό ψησίματος βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Όταν αρχίζουν να τηγανίζονται καλά, τα θρυμματίζουμε τα με ένα πιρούνι.
  • Βγάζουμε τα ψάρια μόλις πάρουν ωραίο χρώμα και γίνουν ζουμερά, αλλά λίγο πριν στύβουμε μισό λεμόνι μέσα στο τηγάνι.
  • Στήνουμε πιάτο βάζοντας το ψάρι, τις φέτες πατάτας, 2-3 λεπτές φέτες λεμόνι και μουστάρδα.
  • Πασπαλίζουμε το πιάτο με σκόρδο, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι και αλάτι.

Καλή όρεξη!

  • Πηγή: Γιάννης Νιαροπέτρος / cookpad.com