10 Μάιος 2018, 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2018, 08:47

Κινεζικό ενδιαφέρον για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα

  • Κινεζικό ενδιαφέρον για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα
    Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος με τους εκπροσώπους της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής

Πολυμελή υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (SARFT) υποδέχτηκαν χθες στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ο υπουργός Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας, στην οποία περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών κινηματογράφησης και οπτικοακουστικών παραγωγών της χώρας, ενημερώθηκαν για το νέο νόμο σχετικά με την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Πάνος Κουάνης, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΡΤ. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, κατά την οποία εκδηλώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον της κινεζικής αντιπροσωπείας για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας και διευθυντή της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (SARFT) Yang Shuo.


Ο Νίκος Παππάς με τον Yang Shuo

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Λευτέρης Κρέτσος συναντήθηκε με το μέλος του πολιτικού γραφείου ΚΚ Κίνας και γενικό γραμματέα ΚΚ Πεκίνο, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας ελληνικών και κινεζικών συμπαραγωγών στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.