9 Μάιος 2018, 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2018, 12:31

Στην Ελλάδα σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος – Οι επαφές στην Αθήνα, το πρόγραμμα στην Κρήτη

  • Στην Ελλάδα σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος – Οι επαφές στην Αθήνα, το πρόγραμμα στην Κρήτη
    (Φωτ.: EPA / Lisi Niesner)

Ακριβώς είκοσι χρόνια μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, και ενώ έχουν προηγηθεί αρκετές ιδιωτικές επισκέψεις στα νησιά του Ιονίου και στο Άγιον Όρος, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος θα αφιχθεί σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα.

Από τη βρετανική πλευρά τονίζεται ότι σκοπός της επίσκεψης είναι να τιμηθούν οι μακραίωνοι δεσμοί μεταξύ της Βρετανίας και της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ξεκινήσει με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στις 15:35 ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 16:15 με τον πρωθυπουργό και στις 20:30 θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι καλεσμένοι στο δείπνο δεν θα ξεπεράσουν τους εκατό. Μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνοδεύονται από τις συζύγους τους. Δεν θα παρίσταται κανένα άλλο μέλος της οικογένειας του Καρόλου, ενώ το παρών θα δώσουν δέκα υπουργοί, εκπρόσωποι ιδρυμάτων και θεσμικοί φορείς.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Στις 11:10 θα επισκεφθεί την Καπνικαρέα και στις 11:35 το Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου. Στις 12:30 θα μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκονται ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη και ένα βρετανικό πλοίο του λιμενικού. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την τριήρη «Ολυμπιάς» και το θωρηκτό «Αβέρωφ». Το μεσημέρι της Πέμπτης εκπρόσωποι της εμπορικής ναυτιλίας θα του παραθέσουν δεξίωση στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Μικρολίμανο.

Στις 15:45 θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου και θα παρακολουθήσει τη Διεθνή Εκπαιδευτική Διάσκεψη που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Την Παρασκευή ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός τους αναμένονται στην Κρήτη. Στις 12:40 θα ξεναγηθούν στην Κνωσό. Στις 13:45 ο πρίγκιπας θα συναντηθεί με μέλη της Βρετανικής Σχολής στη «Βίλλα Αριάδνη» και στις 14:45 θα επισκεφθεί την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου. Μαζί με τη σύζυγό του θα συναντήσουν πρόσφυγες στο Παλαιό Σχολείο Κοινότητας.

Το πριγκιπικό ζεύγος στις 15:15 θα φτάσει στις Αρχάνες, όπου θα παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τοπικούς φορείς. Η αναχώρησή τους θα γίνει από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με ειδική πτήση.