8 Μάιος 2018, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2018, 11:30

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού με «όνειρο» από Ελλάδα και «φωτιά» από Κύπρο – Θα περάσουν στον τελικό;

  • Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού με «όνειρο» από Ελλάδα και «φωτιά» από Κύπρο – Θα περάσουν στον τελικό;

Με διπλό ελληνικό ενδιαφέρον πραγματοποιείται απόψε, στη Λισαβόνα, ο πρώτος ημιτελικός του 63ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού. Η Γιάννα Τερζή, που εκπροσωπεί τη χώρα μας, και η Ελένη Φουρέιρα που διαγωνίζεται με τα... χρώματα της Κύπρου, θα εμφανιστούν ενώπιον 20.000 θεατών στην Altice Arena και εκατομμυρίων τηλεθεατών, στο δεύτερο μισό της βραδιάς.

Η Γιάννα Τερζή, στη 14η σειρά εμφάνισης, θα ερμηνεύσει το ελληνικό όνειρο για πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 12η Μαΐου, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του τραγουδιού «Όνειρό μου». Λίγο αργότερα, στην τελευταία (19η) θέση του πρώτου ημιτελικού, η Ελένη Φουρέιρα θα επιχειρήσει να βάλει «φωτιά» στην Altice Arena με το τραγούδι «Fuego», διεκδικώντας και εκείνη ένα εισιτήριο για τον τελικό.

Η Ελλάδα συμμετέχει εφέτος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού με μια μπαλάντα με ελληνικό στίχο και έθνικ στοιχεία. Η Κύπρος έχει επιλέξει ένα χορευτικό κομμάτι με αγγλικό στίχο. Οι δύο μουσικές επιλογές θα κερδίσουν τους φαν της διοργάνωσης;

Οι δύο ημιτελικοί, στις 8 και 10 Μαΐου, και ο τελικός του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού στις 12 Μαΐου περιλαμβάνονται στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, με πολλά ειδικά στοιχήματα. Το Πάμε Στοίχημα προσφέρει, μεταξύ άλλων, ειδικό στοίχημα για το νικητή του 1ουημιτελικού, το νικητή του 2ου ημιτελικού, το νικητή του τελικού, τη θέση της Ελλάδας στον τελικό, την καλύτερη βαλκανική χώρα και την καλύτερη σκανδιναβική χώρα.

Επιπλέον, προσφέρονται ειδικά στοιχήματα σε «ζευγάρια» χωρών με τη μορφή «head to head» στοιχημάτων (π.χ. μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ποια χώρα θα βρεθεί υψηλότερα στην τελική κατάταξη).