7 Μάιος 2018, 09:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάιος 2018, 09:13

Πλημμύρες και καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία της Κυριακής (φωτο)

  • Βροχές και καταιγίδες αυτή την ώρα στην Αττική
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Απροετοίμαστο βρήκε τον κρατικό μηχανισμό αλλά και τους πολίτες η σφοδρή καταιγίδα που σάρωσε χθες τη χώρα και προκάλεσε πλήθος προβλημάτων. Παρά την πρόγνωση της ΕΜΥ για βροχές η πρωινή καλοκαιρία τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή έπεισε τον κόσμο πως επρόκειτο για λανθασμένη εκτίμηση και έτσι όλοι βγήκαν από τα σπίτια τους χωρίς κατάλληλη προετοιμασία. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της καταιγίδας πολλοί δρόμοι της Αθήνας, της Πάτρας, του Ναυπλίου και της Λευκάδας πλημμύρισαν ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε πλήθος κλήσεων για απάντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια.

Αν και η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στο οδικό δίκτυο της Αττικής, η κίνηση στους δρόμους λόγω της ολισθηρότητας διεξάγεται με δυσκολία.

Μόνο στο κέντρο της Αθήνας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 66 κλήσεις για άντληση υδάτων και πεσμένα δέντρα. Το νερό σε κάποια σημεία σε δρόμους της Αττικής ήταν τόσο πολύ που δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία, με τα μεγαλύτερα να σημειώνονται στην οδό Πειραιώς, στη Χαμοστέρνας, στην Πέτρου Ράλλη προς Πειραιά και στην υπόγεια γέφυρα Λιάσκου στην Ελευσίνα. Τραγική ήταν η εικόνα σε περιοχές της Λευκάδας όπου πλημμύρισαν ακόμα και παραλιακά ξενοδοχεία! Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι σε κάποια σημεία ήταν κλειστά τα φρεάτια.


Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη βροχόπτωση και στο Ναύπλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση σε πολλές περιοχές και της Πάτρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr οι δρόμοι θύμιζαν λίμνη ιδιαίτερα στο σημείο έξω από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης. Στο κέντρο της Πάτρας επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης δεδομένου ότι η κίνηση των οχημάτων γινόταν με δυσκολία. Την ίδια ώρα τα σκαλιά στο Ναύπλιο είχαν μετατραπεί σε χείμαρρο.

Gallery