6 Μάιος 2018, 00:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2018, 23:53

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των προσφυγικών του Καρέα

  • Εγκρίθηκε η ανάπλαση των προσφυγικών του Καρέα
    (Φωτ.: ert.gr)

Η ανάπλαση μια υποβαθμισμένης περιοχής στις παρυφές του Υμηττού στα προσφυγικά του Καρέα στο Δήμο Βύρωνα, έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.992.655 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018.

Η εισηγήτρια αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε ότι εκτός της αναπλαστικής παρέμβασης στην έκταση των 25 στρεμμάτων των προσφυγικών κτισμάτων, με το έργο αυτό θα επιλυθεί σειρά σημαντικών προβλημάτων υγιεινής, ασφάλειας και άλλων βασικών υποδομών όπως το αποχετευτικό, τα λήμματα, η απορροή όμβριων, ο φωτισμός, το οδικό δίκτυο, οι χώροι αναψυχής, η φύτευση κ.ά.

Στόχος των παρεμβάσεων, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία μιας «αστικής όασης» που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τόσο των ίδιων κατοίκων, όσο και αυτών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συγκεκριμένες πολυκατοικίες, επισήμανε ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, κτίστηκαν το 1955 για τη στέγαση προσφύγων από την Ρουμανία, την Αρμενία και τον Πόντο. Σημείωσε ότι η περιοχή δεν διαθέτει αύλειους ή άλλους κοινόχρηστους χώρους και χώρους αναψυχής. Έχει υποτυπώδες οδικό δίκτυο, χωρίς πεζοδρόμια και ελάχιστο φωτισμό, «γεγονός που αυξάνει το αίσθημα ανασφάλειας» των κατοίκων. Ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε «αναγκαία την αναβάθμιση της περιοχής».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.