3 Μάιος 2018, 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάιος 2018, 14:03

Η απόφαση για τον Τούρκο οδηγό που συνελήφθη στις Καστανιές

  • Η απόφαση για τον Τούρκο οδηγό που συνελήφθη στις Καστανιές
    Ο Τούρκος οδηγός κατά τη μεταγωγή του στο δικαστήριο

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας στον Τούρκο οδηγό που συνελήφθη χθες στις Καστανιές Έβρου στις οποίες, όπως υποστήριξε, βρέθηκε κατά λάθος. Ο Χρήστος Καπετανίδης που εκπροσώπησε τον 38χρονο άσκησε έφεση και έτσι ο πελάτης του θα παραμείνει κρατούμενος στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας μέχρι να απελαθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Συνεπώς ο οδηγός αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν προσδιοριστεί η δικάσιμος για την έφεση.

Ο Τούρκος, που είναι υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης, εκτελούσε χωματουργικές εργασίες για την τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης κοντά στο φυλάκιο, σε μια περιοχή που, όπως είπε, δεν γνώριζε. Στο δικαστήριο τόνισε ότι πέρασε τα σύνορα κατά λάθος με το χωματουργικό JCB, ότι μπήκε μόλις 5-6 μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος κατά μήκος της οριογραμμής, και ότι δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις των Ελλήνων στρατιωτών λόγω του θορύβου από το μηχάνημα.

«Η είσοδος του από τη σύλληψη χρονικά απείχαν ούτε δύο λεπτά. Με το που μπήκε, συνελήφθη. Ήταν ένα ατυχέστατο γεγονός», τόνισε ο Χρήστος Καπετανίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους. Το όχημα κατασχέθηκε και θα επιστραφεί μόλις δοθούν από την τουρκική πλευρά όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ανήκει στο δήμο Αδριανούπολης.