5 Μάιος 2018, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2018, 14:30

Πλούσιο το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών

  • Πλούσιο το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών
    Από το 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών (φωτ.: Έρση Βατού)

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, που αποτελεί τον ενωτικό φορέα των ανά τον κόσμο διασπαρμένων σωματείων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, με τίτλο «Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη του χθες και του σήμερα», το διήμερο 12 και 13 Μαΐου, στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο.

Πολλές οι παράλληλες εκδηλώσεις και φέτος, με επίκεντρο τον πολιτισμό της Πόλης.

Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα. Στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ οι θεατές θα περιπλανηθούν στις γειτονιές της Πόλης, θα περιηγηθούν στα εμβληματικά ομογενειακά σχολεία μαθαίνοντας τη μακρόχρονη ιστορία της παιδείας και των κτηρίων, και θα κατανοήσουν τη σημασία του αθλητισμού στην Πόλη τού τότε και του σήμερα.

«Θα απολαύσουμε πολίτικες γεύσεις, θα διασκεδάσουμε, θα τραγουδήσουμε, θα νοσταλγήσουμε και θα αισθανθούμε το διαχρονικό άρωμα της Πόλης της καρδιάς μας» αναφέρει το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας για το Φεστιβάλ, κάνοντας λόγο για τα σωματεία που την απαρτίζουν και τον καθοριστικό ρόλο που θα παίξουν στις εκδηλώσεις.

Παρουσιάσεις συνοικιών, εκπαιδευτηρίων και αθλητικών σωματείων της Κωνσταντινούπολης, βιβλίων Κωνσταντινουπολιτών συγγραφέων, έκθεση με χειροποίητες κούκλες, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ με θέμα την Πόλη, συζητήσεις, συναυλίες, αθλητικές συναντήσεις και πολλές δράσεις για παιδιά θα λάβουν χώρα κατά το διήμερο του Φεστιβάλ.

  • Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ.