2 Μάιος 2018, 23:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάιος 2018, 22:58

ΕΣΡ: Οι πέντε σταθμοί που παίρνουν άδεια

  • Εισαγγελέας κατά των μελών του ΕΣΡ για το ριάλιτι Game of Love
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς που εξασφαλίζουν προσωρινή τηλεοπτική άδεια, αποφάσισε απόψε κατά τη συνεδρίαση του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Συγκεκριμένα, ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Πρόκειται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1 και Epsilon.

Αντίθετα, απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση της «Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε», χωρίς να αναφέρονται οι λόγοι που δεν έγινε δεκτή. Δεν αποκλείεται η εταιρεία να καταθέσει ένσταση.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία  κατετέθησαν) των:

  • Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ)
  • Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)
  • ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
  • Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
  • Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“Epsilon” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.».

Παππάς: Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος
«Το ΕΣΡ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, με αφορμή τη χορήγηση προσωρινών αδειών σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς από το ΕΣΡ.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε: «κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα. Η Πολιτεία ρυθμίζει. Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος. Άδειες με τίμημα, προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη του κλάδου, βιώσιμα κανάλια. Και όσο για τον πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτό τον καιρό, δεν έχει καμία σημασία πλέον».