2 Μάιος 2018, 22:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάιος 2018, 22:20

Τούρκοι χάκερ απειλούν με νέα χτυπήματα – Αντιμετωπίζονται οι κυβερνοεπιθέσεις απαντά το ΥΠΕΞ

  • Ο Καναδάς κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις στη WADA

Σε κυβερνοπόλεμο έχει εξελιχθεί η αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Τούρκοι χάκερ επιδίδονται τις τελευταίες μέρες σε μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών και ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και αυτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε συνέντευξή τους στον ΣΚΑΪ, οι Τούρκοι χάκερ απείλησαν με διαρροή στοιχείων του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία έχουν στην κατοχή τους.

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ, καθώς πηγές απάντησαν πως «ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες». Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ «ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».

Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ έγινε σε γραφείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με τους χάκερ, που αυτοαποκαλούνται «Πολεμιστές του Διαδικτύου», να ισχυρίζονται ότι αιτία των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει είναι «οι άδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τα οκτώ μέλη της FETO», τους οκτώ εκζητούμενους ως πραξικοπηματίες, αξιωματικούς.

Οι χάκερ τονίζουν μεταξύ άλλων πως «μπορούν να κατεβάσουν» σελίδες ελληνικών φορέων και οργανισμών και αυτό θα εξαρτηθεί το επόμενο διάστημα «από τις αποφάσεις σχετικά με τους γκιουλενιστές». Μάλιστα, απάντησαν ότι η ομάδα τους αριθμεί χιλιάδες μέλη.

Οι χάκερ, 35άρηδες στην πλειονότητά τους εστίασαν στην υπόθεση των οκτώ αξιωματικών που εκζητούνται από την Τουρκία ως πραξικοπηματίες.  Μάλιστα, οι ίδιοι έλαβαν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να δώσουν τη συνέντευξη, ενώ παράλληλα με τον οπερατέρ του τηλεοπτικού σταθμού, κινηματογραφούσαν και εκείνοι τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο.