2 Μάιος 2018, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάιος 2018, 12:23

Πρωτομαγιάτικα ποντιακά γλέντια σε όλη την Ελλάδα (φωτο)

  • Πρωτομαγιάτικα ποντιακά γλέντια σε όλη την Ελλάδα (φωτο)
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας)
  • Πρωτομαγιάτικα ποντιακά γλέντια σε όλη την Ελλάδα (φωτο)
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ηρακλείου Κρήτης)

Παράδοση έχει γίνει πλέον, εδώ και αρκετά χρόνια, να διοργανώνονται δυνατά ποντιακά γλέντια την Πρωτομαγιά σε όλη την Ελλάδα. Οι σύλλογοι οργανώνουν εκδηλώσεις με κύριο στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων των μελών τους, και φυσικά τη διασκέδαση που τις περισσότερες φορές χτυπάει... κόκκινο.

Από τη λεβεντογέννα Κρήτη μέχρι τη Φλώρινα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν χθες πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.

Ένα γνήσιο ποντιακό μουχαπέτ' είχαν την τύχη να απολαύσουν τα μέλη και οι φίλοι της Ευξείνου Λέσχης Ηρακλείου Κρήτης. Οι ψησταριές πήραν φωτιά, με τα καλοψημένα ψητά, την ποντιακή μουσική και το άφθονο κρασί να προσελκύει περαστικούς και φίλους του Πόντου καλωσορίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον νέο μήνα.

Χρώματα, αρώματα, λουλούδια, χορός, κέφι και ξέφρενο ποντιακό γλέντι συνέθεσαν το πρόγραμμα της Ευξείνου Λέσχης Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος» για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Όσα μέλη δεν είχαν την τύχη να αποδράσουν στην ύπαιθρο, γιόρτασαν μαζί με το σύλλογο και γλέντησαν μέχρι αργά το απόγευμα.


(Φωτ.: Γεωργία Παυλίδου / Σύλλογος Ποντίων Μενεμένης)

Απολύτως επιτυχημένα ήταν τα «Παρχάρια 2018» της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας σε συνεργασία με την Ποντιακή Νεολαία Φλώρινας. Στην ειδυλλιακή τοποθεσία των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης διοργανώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά. Μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό και τις ομιλίες για το έθιμο των Παρχαριών στήθηκε ένα ποντιακό γλέντι που δεν είχε προηγούμενο.


Οι καλλιτέχνες δίνουν το ρυθμό στο γλέντι της Φλώρινας