30 Απρίλιος 2018, 14:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2018, 12:39

«Με το διωγμό στην ψυχή», η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας τιμά τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • «Με το διωγμό στην ψυχή», η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας τιμά τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας)

Τον άκρως συγκινητικό τίτλο «Με το διωγμό στην ψυχή» φέρει η εκδήλωση που διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ενόψει της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, την Τετάρτη 23 Μαΐου (ώρα 12:00), στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, με τη συνεργασία της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και του Δήμου Νάουσας.

Η δράση θα έχει καθαρά ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα την πλαισιώσουν ομιλητές και μουσικοί της Λέσχης.

«Ο σύλλογος δουλεύει αδιάκοπα για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, την ανάδειξη, προβολή και διάδοση της ελληνικής ποντιακής παράδοσης και της πνευματικής μας κληρονομιάς, τη σύσφιξη των κοινωνικών δεσμών ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους. Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθεί και η εκδήλωση μνήμης που διοργανώνουμε στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν στο κοινό ο Θεοδόσης Κυριακίδης (δρ Ιστορίας, επιστημονικός συνεργάτης Έδρας Ποντιακών Σπουδών & καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), ο Φώτης Κουτσουπιάς (συγγραφέας & δρ Νεοελληνικής Ιστορίας) και η Σοφία Αμπερίδου (ζωγράφος-αγιογράφος), ενώ το μουσικό κομμάτι θα καλυφθεί από το τμήμα λύρας και χορωδίας της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας.