23 Δεκέμβριος 2013, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:44

Ερντογάν: Θα κόψω τα χέρια σε όποιον υπονομεύσει την εξουσία μου

  • Βιογραφία Ερντογάν από έναν Έλληνα

Προειδοποίηση προς τους πολιτικούς του αντιπάλους απηύθυνε ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του ότι «οποιουδήποτε τολμήσει να μας κάνει κακό, να δημιουργήσει προβλήματα ή να μας στήσει παγίδες στη χώρα αυτή, θα του κόψουμε τα χέρια».

«Θα ξαναβάλουμε τον καθένα στην θέση του» τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στην επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντα), στην Μαύρη Θάλασσα.

Στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίοι έκαναν πορεία για τα πολεοδομικά σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης και μια έρευνα για διαφθορά στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και γιοι υπουργών.

Υπενθυμίζεται ότι ευρεία υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 24 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των γιων του υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και του υπουργού Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, όπως και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της δημόσιας τράπεζας Halkbank Σουλεϊμάν Ασλάν.

Στην κατοικία του τελευταίου η αστυνομία κατέσχεσε 4,5 εκατομμύρια δολάρια που ήταν κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη κρατούσαν κουτιά παπουτσιών για να υπενθυμίσουν την υπόθεση αυτή.

Ο Ερντογάν έχει καταγγείλει την έρευνα αυτή για διαφθορά, η οποία γίνεται τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στη χώρα, ως έργο «σκοτεινών συμμαχιών» και έχει υποσχεθεί πως θα ξεσκεπάσει τους εμπλεκόμενους. Προχώρησε σε εκκαθαρίσεις στη διοίκηση της αστυνομίας και έχει ήδη απαλλάξει από τα καθήκοντά τους δεκάδες αστυνομικούς διοικητές.

Πηγή: newsbomb.gr