28 Απρίλιος 2018, 15:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2018, 14:59

Η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας γιόρτασε τη σπουδαία πορεία των 85 χρόνων της (φωτο)

  • Η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας γιόρτασε τη σπουδαία πορεία των 85 χρόνων της (φωτο)
    (Φωτ.: Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας)
  • Η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας γιόρτασε τη σπουδαία πορεία των 85 χρόνων της (φωτο)
  • Η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας γιόρτασε τη σπουδαία πορεία των 85 χρόνων της (φωτο)

Θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 21 και 22 Απριλίου από την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας και στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής του συλλόγου.

Η Ένωση φέτος συμπληρώνει 85 χρόνια ενεργού παρουσίας.

Μέγας Εσπερινός τελέστηκε το Σάββατο 21 Απριλίου, με εκατοντάδες πιστούς να προσέρχονται στον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Αναργύρων προκειμένου να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα Αγίων που βρίσκονται στους ναούς της περιφέρειας της μητρόπολης αλλά και τη μεγάλη εικόνα της «Παναγίας της διασώζουσας», που έχει έρθει από την Πισιδία.

Την επομένη, μετά το μνημόσυνο που τελέστηκε για όσους χάθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα τάγματα εργασίας, αλλά και για τους προέδρους, τα μέλη και τους ευεργέτες που πέρασαν από το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης. Η χορωδία άνοιξε το β΄ μέρος της εκδήλωσης, υπό τη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη Στάθη Ουλκέρογλου, και ακολούθησαν ομιλίες από την Ιωάννα Σαπουντζάκη (ειδική γραμματέας της Ένωσης) και τον Χάρη Σαπουντζάκη (πρόεδρος της Ένωσης), και χαιρετισμοί επισήμων.


Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ένωσης τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων

Ακολούθησαν βραβεύσεις φορέων και προσώπων και η πανηγυρική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο με πίνακες και υλικό της «Εταιρείας Ελληνικών Γραμμάτων» της Ένωσης. Τέλος, οι καλεσμένοι κεράστηκαν γλυκίσματα φτιαγμένα ειδικά για την περίσταση.

  • Όλες οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τον Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας.