26 Απρίλιος 2018, 19:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απρίλιος 2018, 19:11

AHEPA: Καλούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • AHEPA: Καλούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων
    (Φωτ.: usa.greekreporter.com)

Την κυβέρνηση των ΗΠΑ καλεί η μεγαλύτερη Ελληνοαμερικανική οργάνωση AHEPA να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. «Συνεργαζόμαστε με την Aμερικανοαρμενική κοινότητα για να θυμηθούμε τα 1,5 εκατομμύρια Αρμενίων, που σφαγιάστηκαν  συστηματικά από τους Οθωμανούς, και καλούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει στην αναγνώρισή της», ανέφερε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Καρλ Ρ. Χόλιστερ.

«Θυμόμαστε επίσης όλες τις χριστιανικές μειονότητες που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η AHEPA εξέφρασε την απογοήτευση της, διότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δεν αναγνώρισε την εξόντωση των 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, ως Γενοκτονία. Με δήλωσή του για την επέτειο της Γενοκτονίας φέτος, ο Αμερικανός πρόεδρος τη χαρακτήρισε «ως μια από τις μεγαλύτερες κτηνωδίες του 20ου αιώνα». 

«Καθώς εμείς τιμούμε την μνήμη όσων υπέφεραν, αναλογιζόμαστε την υποχρέωση και την δέσμευσή μας, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιες φρικαλεότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία, ούτε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε υποσχεθεί πριν την είσοδο του στον Λευκό Οίκο ότι θα το έκανε.