22 Δεκέμβριος 2013, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:44

Ο καιρός αλλάζει. Πώς θα είναι τις μέρες των Χριστουγέννων

  • Ο καιρός αλλάζει. Πώς θα είναι τις μέρες των Χριστουγέννων

Ο καιρός αλλάζει. Πώς θα είναι τις μέρες των Χριστουγέννων

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν, αναμένουμε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ενώ και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -1 έως 10 στη βόρεια Ελλάδα, 0 έως 16 στη δυτική και νότια Ελλάδα, 2 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως και 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως από τα ανατολικά, με ένταση από 2 έως 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6  μποφόρ.

Ο καιρός τις μέρες των Χριστουγέννων

Σταδιακή αλλαγή και επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός   από την Παραμονή των Χριστουγέννων και μετά.

Από την επιδείνωση αυτή φαίνεται πως θα επηρεαστούν αρχικά  τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας και στη συνέχεια και τα ανατολικά, συμπεριλαμβανομένης της ηπειρωτικής και νησιωτικής ακτογραμμής του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Από το μεσημέρι -απόγευμα της  Τρίτης 24-12-2013 ,σποραδικές βροχές, με πιθανότητα καταιγίδας, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στην Πελοπόννησο , στην Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στις Δυτικές Κυκλάδες, ενώ με το πέρασμα στη Τετάρτη, Χριστούγεννα πια , οι βροχές θα αρχίσουν να επεκτείνονται στην Κρήτη , στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Βροχές ή και πιθανές καταιγίδες, επίσης αναμένονται το πρωί  και το μεσημέρι των Χριστουγέννων στα παραθαλάσσια μέρη της Θράκης, της Μακεδονίας (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης)  και της Θεσσαλίας.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά -πολύ ορεινά των παραπάνω περιοχών. Τα φαινόμενα μετά τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης  θα αρχίσουν να εξασθενούν, πρώτα από τα Δυτικά.

Η θερμοκρασία το διήμερο θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 12 βαθμούς , στα κεντρικά από 1 έως 14 και στα νότια από 3 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα είναι Βόρειοι, κυρίως, ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ .

Από το κεντρικό Αιγαίο  και νοτιότερα θα είναι πιο ισχυροί φτάνοντας και τα 6 μποφόρ (την Τετάρτη) , με μια πιο ανατολική -βορειοανατολική διεύθυνση.

Στο Ιόνιο θα πνέουν Ανατολικοί -Νοτιοανατολικοί , μέτριοι 3-5 μποφόρ και στα ανοιχτά ισχυροί , μέχρι 6.

Πηγή: weather.gr - blogs.sch.gr