26 Απρίλιος 2018, 10:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απρίλιος 2018, 11:07

Τιμώντας τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Στοκχόλμη

  • Τιμώντας τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Στοκχόλμη
    (Φωτ.: Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης)

Οι ομογενείς ποντιακής καταγωγής που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Στοκχόλμη διοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου με την αμέριστη υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, και του ίδιου του μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωση μνήμης του Συλλόγου θα φιλοξενηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη Σουηδίας θα λάβει χώρα επιμνημόσυνη δέηση στα θύματα της Γενοκτονίας παρουσία νέων Ακριτών και σημαιοφόρων του συλλόγου. Μετά το πέρας της τελετής θα προσφερθούν ποντιακά κεράσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

«Ο Πόντος είναι ιστορία, παρόν και μέλλον. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε τον πολιτισμό μας στις νέες γενιές και είναι τιμή μας που έχουμε συμπαραστάτες την Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας στον δύσκολο αυτόν αγώνα» αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Φραγγίδης σε ανακοίνωσή του.