25 Απρίλιος 2018, 23:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απρίλιος 2018, 23:43

Βίντεο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης προς το δικαστήριο της πόλης μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Είναι η πρώτη φορά που οι βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα πρόσωπα των δύο Ελλήνων, μετά την ημέρα της σύλληψής τους στον Έβρο.

Οι δύο στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες στις τουρκικές φυλακές χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί κατηγορητήριο, φαίνονται στις φωτογραφίες χωρίς να είναι τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Βαδίζουν με χειροπέδες, συνοδεία ανδρών της στρατοχωροφυλακής, και επιβιβάζονται στο λεωφορείο της Αστυνομίας. Επίσης, στο βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του Δ. Κούκλατζη.

Νωρίτερα, σήμερα, η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε και το τρίτο αίτημα των συνηγόρων των δύο ενστόλων για την αποφυλάκισή τους κι έτσι παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να έχει συσταθεί το κατηγορητήριο και χωρίς να έχει οριστεί η δικάσιμος.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)