25 Απρίλιος 2018, 20:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απρίλιος 2018, 20:42

Δέος και θαυμασμό προκαλούν οι Εύζωνες στο Σίδνεϊ στις εκδηλώσεις των ANZAC (βίντεο)

  • Δέος και θαυμασμό προκαλούν οι Εύζωνες στο Σίδνεϊ στις εκδηλώσεις των ANZAC (βίντεο)
    Οι Εύζωνες στις εκδηλώσεις στην παραλία Bondi στο Σίδνεϊ (φωτ.: greekcitytimes.com / Nick Bourdo)

Τιμητικό άγημα της ελληνικής Προεδρικής Φρουράς βρίσκεται στο Σίδνεϊ προκειμένου να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για την Ημέρα των ANZACs και να έχει επαφές με φορείς της Ομογένειας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ομογενειακό δίκτυο SBS, σήμερα οι Εύζωνες επισκέφτηκαν το προξενείο στο Σίδνεϊ, όπου τους υποδέχτηκε ο γενικός πρόξενος Χρήστος Καρράς.

Νωρίτερα, τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς παραβρέθηκαν στη Δέηση της Αυγής (Dawn Service) για την Ημέρα των ANZACs στην παραλία Bondi και παρατάχθηκαν στο κενοτάφιο του μνημείου που βρίσκεται στην περιοχή, παρουσία και του Χ. Καρρά ο οποίος κατέθεσε στεφάνι. Η τελετή ξεκίνησε στις 6 το πρωί και έδωσαν το παρών πάνω από 20.000 Αυστραλοί, που κατέκλυσαν την παραλία για να δουν τη συγκινητική τελετή, που γίνεται κάθε χρόνο, αποδίδοντας φόρο τιμής στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες που πολέμησαν στην Καλλίπολη ενάντια στους Οθωμανούς, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. H επιβλητική παρουσία των Ευζώνων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του greekcitytimes.com, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Κατόπιν, το τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς παρέλασε σε κεντρικούς δρόμους του Σίδνεϊ, προκαλώντας δέος και θαυμασμό στους πολίτες που τους παρακολούθησαν και δεν έχασαν την ευκαιρία να καταγράψουν αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες στο κινητό τους.


(Πηγή: greek city times)

Το πρόγραμμα των Ευζώνων στην Αυστραλία για τις υπόλοιπες ημέρες έχει ως εξής:

Πέμπτη 26 Απριλίου
Επίσκεψη στο Κοινοβούλιο της ΝΝΟ στις 2 το μεσημέρι.

Παρασκευή 27 Απριλίου
Στις 12 το μεσημέρι θα αποτελέσουν τιμητική φρουρά στο κενοτάφιο του Martin Place για μια ώρα. Στις 3μ.μ. θα επισκεφτούν το ίδρυμα της «Βασιλειάδας» της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Σάββατο 28 Απριλίου
Στις 9:30 το πρωί θα λάβουν μέρος στην επιμνημόσυνη δέηση στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Kingsford. Στη 1 μ.μ. θα αποτελέσουν τιμητική φρουρά στο κενοτάφιο του Martin Place για μια ώρα. Στις 3 μ.μ. θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση κατάθεση στεφάνων στο Macarthur Park, στο Camden.

Κυριακή 29 Απριλίου
Στις 8:30 το πρωί θα παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Rose Bay. Στις 2 το μεσημέρι θα παρελάσουν από το North Bondi RSL προς το πολεμικό μνημείο του Bondi. Την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 30 Απριλίου) θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.