25 Απρίλιος 2018, 15:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απρίλιος 2018, 16:02

Μετανιωμένη η 22χρονη που πέταξε το βρέφος της στον ακάλυπτο πολυκατοικίας

  • Έγκλημα στην Πετρούπολη: Η 19χρονη μάνα έπνιξε το μωρό, η γιαγιά το πέταξε στον κάδο
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρογιάννη)

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της 22χρονης φοιτήτριας που την περασμένη Παρασκευή πέταξε το παιδί που μόλις γέννησε στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη. Το αγοράκι το οποίο γεννήθηκε στη μπανιέρα σπιτιού εξέπνευσε έπειτα από 12-20 ώρες από ασιτία και έλλειψη φροντίδας, τυλιγμένο σε ένα σεντόνι, μέσα σε μια σακούλα.

Η 15η τακτική ανακριτρια που ανέλαβε την υπόθεση με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για κακούργημα.

Η νεαρή νοσηλεύεται στη γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Όπως είπε στους αξιωματικούς, οι πόνοι την έπιασαν το μεσημέρι της Παρασκευής όσο έλειπε η μητέρα της, η οποία επέστρεψε και έφυγε και πάλι. Η 22χρονη όταν κατάλαβε ότι θα γεννήσει μπήκε μέσα στη μπανιέρα και έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι 3,5 κιλών. Στη συνέχεια, και γρήγορα όπως είπε για να μην τη δει η μητέρα, πέταξε το νεογνό, έπλυνε την μπανιέρα, σκούπισε και σφουγγάρισε.

«Ήμουν μόνη. Και έγκυος και μόνη», ανέφερε στους αξιωματικούς κατά την ομολογία της, αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος είναι συνομίληκος της, την εγκατέλειψε όταν έμαθε ότι κυοφορούσε. Η ίδια τόνισε ότι δεν ήθελε ούτε να προχωρήσει άμεσα σε διακοπή της κύησης, ούτε να μιλήσει στη μητέρα της. «Φοβόμουν τι θα έλεγε η μητέρα μου και ο κόσμος», ανέφερε.

Η 22χρονη «αποκαλύφθηκε» καθώς ταίριαζε στο προφίλ της γυναίκας που αναζητούσαν οι αστυνομικοί και επιπλέον δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση μιας και εμφάνιζε σημάδια κόπωσης. Η ανακρίτρια την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη και της έδωσε προθεσμία ν’ απολογηθεί την Παρασκευή, εφόσον το επιτρέψει η πορεία της υγείας της.

Ο συνήγορός της Αλέξανδρος Αλεξιάδης τόνισε ότι η εντολέας του έχει «καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». Ακόμα είπε ότι μετανιώνει για ό,τι έκανε, και σημείωσε ότι οι ειδικοί αποδίδουν τη συμπεριφορά της σε επιλόχειο κατάθλιψη. «Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση», εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.