25 Απρίλιος 2018, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απρίλιος 2018, 08:44

Τρεις συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων σήμερα στην Αθήνα για ΔΕΗ, συντάξεις, νοσοκομεία

  • Τρεις συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων σήμερα στην Αθήνα για ΔΕΗ, συντάξεις, νοσοκομεία
    Διαδηλωτές συμμετέχουν σε πορεία της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων από την Πλατεία Κλαυθμώνος προς την Βουλή (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Υπομονή και αρκετό ελεύθερο χρόνο θα πρέπει να έχουν όσοι πολίτες θελήσουν να μετακινηθούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι τρεις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, για τις συντάξεις, αλλά και για τη ΔΕΗ αναμένεται να κάνουν εφιαλτική τη μετακίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Στις 10:00, στην πλατεία Κοτζιά, οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€.
  • Για τις 10:30 έχει προγραμματιστεί έξω από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη η προσυγκέντρωση των μελών της ομοσπονδίας που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
  • Στις 12:30, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, καθώς θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του νομοσχεδίου.
  • Στις 10:30 επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει επιπλέον στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.