24 Απρίλιος 2018, 23:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2018, 23:04

Κρέστενα: Η 113χρονη Κατερίνα Καρνάρου διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

  • Κρέστενα: Η 113χρονη Κατερίνα Καρνάρου διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο διεκδικεί η Αικατερίνη Καρνάρου από τα Κρέστενα. Όπως αποκαλύπτει η patrisnews.com, η υπεραιωνόβια κάτοικος της κωμόπολης του νομού Ηλείας διανύει τον 113ο χρόνο της ζωής της. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα και τις ηλεκτρονικές καταχωρίσεις (ΑΜΚΑ, αριθμός ταυτότητας, βιβλιάριο ΟΓΑ), η Κατερίνα Καρνάρου είναι γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1905!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πατρίς, ήδη άτομα του οικογενειακού και φιλικού της περιβάλλοντος συγκεντρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να σταλούν στο αρμόδιο γραφείο των ρεκόρ Γκίνες. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο εμφανιζόταν να είναι η Γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα, η οποία όμως απεβίωσε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 117 ετών.

Ο αρχισυντάκτης του βιβλίου ρεκόρ Γκίνες Κρεγκ Γκλέντεϊ, μιλώντας στην εφημερίδα Πατρίς για την περίπτωση της Κατερίνας Καρνάρου, αποκάλυψε πως έχει ήδη ενημερωθεί ο σύμβουλος γεροντολογίας του βιβλίου Γκίνες Ρόμπερτ Γιανγκ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η επικύρωση της ηλικίας πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια τεκμηρίωσης.