23 Απρίλιος 2018, 22:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απρίλιος 2018, 23:58

Τορόντο: Ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς – Συνελήφθη ο οδηγός

  • Τορόντο: Ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς – Συνελήφθη ο οδηγός
    (Φωτ.: CTV News)

Συναγερμός σήμανε στο Τορόντο, όταν ένα λευκό ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, εννέα είναι οι νεκροί και 16 οι τραυματίες. Η αστυνομία εξαπέλυσε κυνηγητό για τη σύλληψη του οδηγού, κάτι που κατάφερε λίγο αργότερα.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια ή για τροχαίο ατύχημα.

«Είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των πεζών που παρασύρθηκαν ή την έκταση των τραυμάτων τους», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε η αστυνομία του Τορόντο στο Twitter. Στο σημείο έσπευσαν αρκετά ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.