24 Απρίλιος 2018, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2018, 10:06

Γλέντι μέχρι πρωίας με δυνατές εκπλήξεις ετοιμάζουν οι Πόντιοι φοιτητές Θεσσαλονίκης

  • Γλέντι μέχρι πρωίας με δυνατές εκπλήξεις ετοιμάζουν οι Πόντιοι φοιτητές Θεσσαλονίκης
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)

Με ιδιαίτερη αγάπη και όρεξη αυτόν τον καιρό τα μέλη και το ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης προετοιμάζουν τον ετήσιο εαρινό χορό τους που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 (ώρα 21:30), στην Κάτω Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο χορός αναμένεται να προσελκύσει πολλούς νέους, όχι μόνο ποντιακής καταγωγής, και η πληρότητα μάλλον θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Χατζηκυριακίδη.

Άφθονη ποντιακή μουσική μέχρι το πρωί, εκπλήξεις και πλούσια λαχειοφόρος αγορά περιμένουν όλους αυτούς που θα δώσουν το παρών στο γλέντι των φοιτητών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου, και αργότερα τη σκυτάλη θα πάρουν οι μουσικοί για διασκέδαση μέχρι το πρωί. «Στον φετινό χορό θα τιμήσουμε τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Φωτιάδη για το ακαδημαϊκό του έργο και για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, καθώς και για τη συμβολή του στην ανάδειξη του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων» τονίζει ο Γ. Χατζηκυριακίδης στο pontos-news.gr.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι κρατήσεις για το χορό αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς μέρα με τη μέρα, και για το λόγο αυτόν όποιος θα ήθελε να παρευρεθεί θα ήταν καλό να κάνει την κράτησή του εγκαίρως για την καλύτερή εξυπηρέτησή του.

«Είναι μαγικό να βλέπεις κάθε φορά τόσους φοιτητές (ποντιακής καταγωγής και μη), κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, και γενικότερα ανθρώπους όλων των ηλικιών να διασκεδάζουν υπό τους ήχους της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής, χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος αφού περιμένουμε περίπου 1.800 άτομα» συμπληρώνει.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμπράττουν: Γιώργος Σοφιανίδης στη λύρα και το τραγούδι, Γιώργος Στεφανίδης και Στέργιος Ζημπιλιάδης στο τραγούδι, Παναγιώτης Ασλανίδης και Παναγιώτης Κογκαλίδης στη λύρα, Γιώργος Βέργος στο αγγείο, Χρήστος Ασφαλτίδης στο κλαρίνο, Κωνσταντίνος Καρακασίδης στο γαβάλ' και Ιωάννης Πολυχρονίδης και Χρήστος Ασλανίδης στο νταούλι.

Ελένη Κάλλη

  • Χορηγός επικοινωνίας του χορού είναι το pontos-news.gr.
  • Τηλέφωνα κρατήσεων: 6987564236 (Δημήτρης), 6982279686 (Αναστασία), 2310213159 (σταθερό συλλόγου).
Εκδηλωσεις